Nowy 18 portowy switch z diagramem topologii!

Firma Airlive przedstawia nowy switch o 16 portach RJ45 oraz 2 portach SFP. Switch posiada funkcję Diagramu Auto Topologii, Mapy Google i Emap, Zasilanie urządzeń PoE a także możliwość zarządzania punktami dostępu czy kamerą Ip – POE-GSH1816R-250.

 

Nowy switch pozwala na automatyczne wykrywanie wszystkich urządzeń sieciowych w sieci lokalnej i rysowanie diagramu topologii. Dzięki możliwość podglądu, problemy z siecią można rozwiązać niemalże natychmiastowo. Ułatwieniem są mapy na których można zobaczyć stan urządzenia i nim zarządzać.

POE-GSH1816R-250 pozwala monitorować urządzenia sieciowe typu PoE oraz restartować w przypadku braku odpowiedzi. Dzięki czemu można samodzielnie przywrócić sieć a także zaoszczędzić koszty i czas.

Najnowsze wdrożenia WiFi dla hoteli

Wprowadzenie projektu

 

Majorka, słynna, turystyczna wyspa w Hiszpanii z rosnącym zapotrzebowaniem na bezpłatne Wi-Fi w hotelach, dzięki któremu goście mogą korzystać z mediów społecznościowych podczas wakacji. W tym roku wdrożono zarządzalny przełącznik PoE marki AirLive i mocowane na sufitach access pointy w trzech hotelach.

 

Wymagania systemowe

 

Zanim właściciele hotelu postanowili skorzystać z naszego rozwiązania marki AirLive szukali rozwiązania, które zapewni dobre pokrycie zasięgiem Wi-Fi i które będzie jednocześnie łatwe do zarządzania w hotelach. Rozwiązanie to powinno być

w przystępnej cenie i być w stanie sprostać większym wymaganiom WiFi

w przyszłości. Ostatecznie właściciele zdecydowali się użyć zarządzalnego przełącznika topologicznego AirLive, POE-GSH2624-370 oraz dwupasmowego, sufitowego access pointa AC.TOP.

 

Dlaczego rozwiązanie marki AirLive

 

W hotelu Tropicana korzystają z topologicznego przełącznika PoE marki AirLive i ponad osiemdziesięciu sztuk dwupasmowych, sufitowych access pointów, które zostały rozlokowane w różnych budynkach i połączone światłowodowym łączem SFP za pośrednictwem portów combo w przełączniku.

 

AC.TOP jest podłączony i zasilany przez POE-GSH2624-370. Urządzenie zapewnia jednocześnie sygnał Wi-Fi na 2 pasmach – 2,4 GHz i 5 GHz. Wyższe pasmo wykorzystuje technologię 802.11ac, która zapewnia szybszy sygnał Wi-Fi o mniejszych zakłóceniach.

 

Niemniej jednak, połączenie AC.TOP i topologicznego przełącznika POE, zapewnia funkcje, które pozwalają właścicielowi znacznie łatwiej zarządzać siecią Wi-Fi niż w przypadku innych rozwiązań.

 

Po pierwsze, przełącznik POE-GSH2624-370 zapewnia topologiczny podgląd bez potrzeby żadnego oprogramowania; pozwala także właścicielom zapoznać się ze stanem sieci w czasie rzeczywistym. Gdy któryś z komputerów będzie rozłączony, będzie to widoczne na stronie przełączników.

Rozwiązanie to może również pomóc właścicielom hotelu dowiedzieć się, które urządzenia łączą się lub odłączają od sieci. Dodatkowo, przy większych projektach, takich jak hotel Tropicana, nie trzeba używać specjalnego narzędzia do rozrysowania zaprojektowanej sieci.

 

Po drugie, POE-GSH2624-370 obsługuje podgląd map. Właściciel może wgrać plan budynku i umieścić access pointy lub kamery na mapie, aby mieć łatwiejszą i bardziej dokładną kontrolę niż wcześniej. Takie rozwiązanie pomaga zaoszczędzić czas na znalezienie urządzenia w przypadku, gdy przestanie ono reagować.

 

Ostatnią i najważniejszą cechą przełącznika jest funkcja zarządzania urządzeniem AC.TOP. Wystarczy, że właściciel zaloguje się na przełączniku i sprawdzi aktualną topologię i klienta. Aby uzyskać informację o AP, właściciel musi nacisnąć ikonę AC.TOP, a następnie może zmienić jego wszystkie ustawienia, takie jak: SSID, bezpieczeństwo lub moc wyjściowa w tym samym czasie. Istnieje także możliwość sprawdzenia współużytkowników AP.

 

Połączenie zarządzalnych AP (AC.TOP/N.TOP) i zarządzalnych przełączników (POE-GSH2624-370) marki AirLive zapewnia najtańsze rozwiązanie dla systemów zarządzalnych access pointów Wi-Fi.

Najczęściej zadawane pytania dotyczące switchy Airlive.

Z uwagi na często powtarzające się pytania dotyczące switchy Airlive, firma przygotowała zbiór najczęściej występujących problemów i zapytań.

1.Zapomniana struktura sieciowa lub urządzenie IP po instalacji.

Rozwiązanie: Przełącznik topologii AirLive może wykryć większość urządzeń w sieci i wykreślić diagram połączeń z adresem IP. Ten schemat połączeń może być także eksportowany, jeśli wymagana jest kopia.

 

2.Rysowanie topologii sieci i zapisywanie adresu IP / MAC w celu zamknięcia projektu zajmuje zbyt dużo czasu.

Rozwiązanie: Przełącznik topologii AirLive może automatycznie wyświetlać topologię sieciową adresem IP / MAC w trakcie i po instalacji. Uaktualnia się automatycznie po zmianie połączenia sieciowego. Może to pomóc w zamknięciu projektu.

3.Problem z trudnością konfiguracji sieci VLAN dla systemu nadzoru.

Rozwiązanie: Ustawienie VLAN jest bardzo ważne dla systemu nadzoru, aby wyizolować strumieniowe przesyłanie wideo od zwykłego przesyłanie danych. VLAN zapewnia również bezpieczeństwo systemu. Jednakże, konfiguracja sieci VLAN, nie jest to łatwym zadaniem dla techników nadzoru lub integratorów systemów. Dlatego przełącznik topologii AirLive zawiera graficzną sieć VLAN. Można wizualnie wybrać i ustawić urządzenia, aby ustawić odmienną grupę VLAN z diagramu topologii. Ta graficzna sieć VLAN znacznie zmniejsza problem, z jakim będzie musiał stawić czoła nadzorca systemu.

 

4.Problem z rozpoznawaniem urządzenia w sieci.

Rozwiązanie: Niektórzy ludzie podłączają własne urządzenia w sieci samodzielnie. Przełącznik topologii AirLive może zmienić adres MAC tego, który łączy się z przełącznikami, aby zmniejszyć nakład pracy instalatora.

 

5.Czy wiedza, o tym gdzie znajduje się komputer lub punkt dostępowy w Twojej firmie jest niezbędna?

Rozwiązanie: Topologia switcha AirLive zawiera widok graficzny topologii, mapą piętra i mapę e-map w Google. Lokalizację podłączonych urządzeń można znaleźć na tej elektronicznej mapie.

 

6.Poszukiwany jest przełącznik PoE, który może dostarczyć stabilne źródła zasilania dla urządzeń PoE.

Rozwiązanie: Przełącznik PoE AirLive Topology Pozwala na zasilanie do 30 W POE, co może zapewnić stabilne źródło zasilania dla urządzeń PoE. Ponadto, przełącznik topologii wyposaża w wysokiej jakości moduł mocy w celu zapewnienia stabilnych źródeł zasilania urządzeń PoE

 

7.Punkt dostępowy PoE lub kamera jest rozłączona poza godzinami pracy lub w miejscu gdzie nie można wysłać ludzi, aby rozwiązać problem natychmiast.

Rozwiązanie: Przełącznik PoE AirLive Topology PoE może wykryć podłączone urządzenie PoE (AP i kamerę) przez Ping lub Traffic do ponownego uruchamiania i odzyskiwania urządzenia. Ponadto może zdalnie restartować każde urządzenie PoE podłączone do przełącznika topologii. Nie musisz wysłać technika na miejsce.

 

http://www.airlive.com/

Promocja na switche firmy Airlive

Seria przemysłowych switchy AirLive zapewnia dużą prędkość i elastyczność sieci Ethernet w trudnych warunkach. Urządzenia zostały wyposażone w wytrzymałą  obudowę z dodatkowym systemem zasilającym, dlatego mogą pracować w temperaturze -40°C ~ 75°C. Przemysłowe switche marki AirLive doskonale nadają się do zastosowań we wdrożonych systemach monitoringu, a kontrola zabezpieczająca i bezprzewodowy serwis sprawiają, że urządzenia świetnie sprawdzają się w wymagających warunkach środowiskowych, takich jak fabryki czy transport publiczny.

 

Coraz większą popularność zdobywają modele POE-GSH504ATi oraz POE-FSH804ATi.

Najważniejsze funkcje:

  • 8 lub 5 portów 10/100 Mbps Fast Ethernet
  • 4 porty PoE 802.3at/af
  • Moc 30W dla każdego portu PoE
  • Ogólna moc wynosi 60W
  • Wbudowany zasilacz

 

Niezawodne i kompaktowe przełączniki sieciowe

Technologia Power over Ethernet (PoE) nie jest już zarezerwowana tylko dla dużych przedsiębiorstw – od dziś dajemy Ci możliwość korzystania z niej w domu i w małych biurach. POE-FSH804ATi posiada 8 portów, w tym 4 porty PoE, a także wbudowany zasilacz, który czyni urządzenie jeszcze bardziej kompaktowym.

 

Zasilaj kamery i urządzenia VoIP przez kabel RJ-45

PoE-FSH804ATi pozwala na wykorzystanie jednego kabla Ethernet, za pośrednictwem którego przesyłane będą dane i zasilanie. To świetne rozwiązanie, które sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dostęp do gniazdka elektrycznego jest niemożliwy lub skomplikowany.

Promocja na wszystkie modele przełączników Airlive dostępna jest tylko w ABCData i obowiązuje do 30 kwietnia lub do wyczerpania zapasów.

Promocja na switche w ABCData!

Zapraszamy do skorzystania z promocji na wszystkie przełączniki marki Airlive!

Pełna dostępność urządzeń AirLive – zapraszamy

Pełna dostępność urządzeń marki AirLive w dystrybucji ABCData lub bezpośrednio u handlowca ipprojekt.pl

Trzy grupy produktów dostępne w ciągłej sprzedaży:

Topologia Serii Switchy Airlive

Zapraszamy na Targi Intersec 2017.

Firma Airlive ma przyjemność zaprosić Państwa do odwiedzenia firmowego stoiska na Targach Intersec 2017, które odbędą się od 22 do 24 stycznia. Targi są organizowane w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Dubaju.

Podczas wystawy zostaną zaprezentowane najnowsze produkty: Seria przełączników oraz produkty IOT. Firma zachęca do spotkania z przedstawicielami.

Nowy katalog produktowy 2017

Topologia Switchy POE „Video”